Werkgroepen

Er zijn drie actieve werkgroepen die zich intensief bezighouden met hun aandachtsgebieden:

Geranium Groep GG contactpersoon: Dyoke van Assum, Amsterdam
Pelargonium Cultivar Groep PCG contactpersoon: Dineke Brethouwer, Ruurlo
Werkgroep Pelargonium Species WPS contactpersoon: Willem Ferguson, Zwolle

Iedere groep kent geëigende onderwerpen en projecten.  Ze vergaderen 2x per jaar, in een gezellige, ontspannen sfeer en waarbij meestal ook een tuin te bewonderen is.

 

In vogelvlucht langs de groepen


Geranium Groep
cover ger.boekje
Het idee voor een geraniumwerkgroep werd geopperd tijdens de NPGV-najaarsvergadering 1994. Direct na afloop van de bijeenkomst meldden zich tien leden. In de zomer van 1995 is de Geranium Groep een feit en haalt deze werkgroep de kolommen van ons verenigingsblad.

Het voorlopig hoogtepunt van de groep is ongetwijfeld het project Geraniumboekje. Dit project begon in 2007 en behelsde het documenteren in boekvorm van alle geraniums die de groepsleden bezitten, met naam, bloeitijd, hoogte, herkomst, vermeerdering, een bladsilhouet en een plaatje. In maart 2012 is het dan zover met de druk en vrijgave van het Geraniumboekje: een dikke, maar handzame pil van 232 bladzijden op A6-formaat, heel veel foto’s prachtige tekeningen, geschreven door de groepsleden zelf.Pelargonium Cultivar Groep
OK DDC DSC_1736
De werkgroep Pelargonium Cultivar Groep (PCG) is opgericht in 2012 en hield de eerste bijeenkomst op zaterdag 9 juni van dat jaar. Het initiatief voor deze werkgroep werd genomen door Peter van Baaren Grob tijdens onze voorjaarsvergadering op 16 april 2011 in Heerde. In de tussenliggende periode werd veel voorbereidend werk verricht om de oprichting te realiseren. De groep heeft zichzelf ook een bijnaam gegeven: De Dikke Dotten Club (DDC).


Werkgroep Pelargonium Species
De Werkgroep Pelargonium Species is de oudste werkgroep in de vereniging; de historie gaat terug tot vóór 1993, toen er ook nog een Miniaturen Groep was.

Zoals de naam al aangeeft, is het deze werkgroep te doen om de Pelargonium Species. Er is in 2011 en 2012 erg veel tijd en energie gestoken in het beschrijven van verschillende secties Species. Met vaste regelmaat worden de resultaten aan de groepsleden rondgestuurd. En die resultaten zijn echt bijzonder. Uitgebreide tekst met heel veel bijzonderheden over de plant die beschreven wordt. Prachtige foto’s van de plant in pot, maar ook zoals de plant in de natuur in Zuid-Afrika voorkomt.

Er zijn inmiddels beschrijvingen van P. triste, lobatum, bowkeri, luridum, gibbosum, pulverulentum, schizopetalum, incrassatum, caffrum, anethiofolium, cortisufolium, multiradiatum, echinatum, radulifolium, magentum, crassicaule, mirabile en xerofphyton.
De sectie Cortusina nadert z’n voltooiing en daarna komt de sectie Otidia aan de beurt.

Wilt u een werkgroepbijeenkomst vrijblijvend bezoeken? Dat kan. Neem dan even contact op met het bestuur via deze pagina. Van harte welkom!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.