Recyclingtip Nieuwjaar

Wat gaat u doen?

“Tegen de tijd dat u dit leest is het mosterd na de maaltijd. Maar wellicht is het een leuke tip voor volgend Nieuwjaar.” Enkele jaren geleden schreef een van onze leden dit in een uitgave van ons blad. Maar waar ging het over? Over een recyclingtip:

“Op Nieuwjaarsochtend maak ik samen met mijn vrouw een flinke wandeling door de buurt. Zelf spendeer ik er geen cent aan, maar ik mag graag naar vuurwerk kijken en vooral ook naar de restanten van vliegend vuurwerk. Daar zitten namelijk – zeker bij de duurdere exemplaren – flinke stokken aan om het geheel tijdens de vlucht in balans te houden. Dat is zeer geschikt als steunhout voor planten tijdens het groeiseizoen en is meestal nog onbewerkt ook, hooguit een beetje geblakerd. Het gaat niet zo lang mee, maar ach: elk jaar strooit de vuurwerk minnende medemens gratis nieuwe voorraad rond.

Een ommetje van een half uur is vaak al genoeg voor vier handenvol stokken. Thuis breken we de stukken uitgebrand vuurwerk eraf, deponeren die in de vuilcontainer en slaan het hout op tot het groeiseizoen.
En passant ruimen we de buurt ook nog eens op, en voorkomen daarmee dat er nog meer rotzooi in het milieu komt. Oh, en we zijn nog aardig voor de portemonnee: geld kun je beter uitgeven aan planten, nietwaar

Een nuttige tip; bedankt, Joost!

 

 

2 reacties op “

Recyclingtip Nieuwjaar

Wat gaat u doen?

  1. Excuses, ik lees dit wat laat. Maar ik vind het wel leuk dat meerdere mensen dat doen!
    Ik vis die stokjes ook altijd uit mijn tuin want ze gaan nog lang mee ook!! En hebben vaak een mooi maatje. En… volgend jaar ga ik ook eens een blokje om, nooit bij stilgestaan
    dat er natuurlijk nog veel meer in de buurt ligt Goed idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.