Nieuwe paperback: PELARGONIUMS

Binnenkort verschijnt een nieuw Engelstalig handboek over Pelargonium: PELARGONIUMS, geschreven door Blaise Cook. Gedurende de maand mei kan er op deze 64 pagina’s tellende paperback met ruim 170 kleurenfoto’s vooringetekend worden. Prijs: £6.99, circa € 8.-; ISBN-13: 9781780192734.

© foto: NHBS/B. Cooke
© foto: NHBS/B. Cooke

De rijk geïllustreerde gids behandelt de thema’s Soorten/rassen, Teelt en Verzorging. Aan bod komen onder andere zowel de enkele als dubbele zonale, de dwerg zonale, de rosebud zonale, de geurende en de stellars.
Verder voorziet het boek in een stap-voor-stap begeleiding over teeltmateriaal en het planten en groeien van pelargoniums, ziektebestrijding en tips voor het kweken. Voor elke soort wordt volledige botanische informatie verstrekt over geschiedenis, groei, tint, hoogte, verspreiding en geschiktheid.

Volgens de uitgever: “Alles wat u moet weten in één oogopslag in een handige en prachtig geïllustreerde praktische gids”.

Over de auteur
Blaise Cooke is een ervaren botaniste en tuinadviseuse, die haar opleiding volgde bij de Royal Botanic Gardens in Kew, Engeland. Verder heeft de schrijfster jarenlang gewerkt op kwekerijen en in botanische tuinen binnen Europa en in de tropen. Ze schreef meerdere tuinboeken of droeg daar aan bij.

Met dank aan Dyoke van Assum die ons tipte!

Meer informatie en voorintekening: NHBS

 

copyrighted

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.