Nieuwe geraniums

Wat is er en wat komt nog

We zijn elk jaar weer benieuwd wat er aan nieuwe geraniums op de markt is, of binnenkort komt. Jan Neelen gaf ons een paar tips:

Geranium ‘Bloom Time’
Heeft een grote bloem, lilaroze met wit, met een donkerder adering, rijk bloeiend van mei tot november. Geschikt als bodembedekker en als potplant of in een ‘hanging basket’. Zou een verbeterde ‘Sylvia’s Surprise’ zijn. Mooi naast G. ‘Rozanne’.

Geranium phaeum ‘Joseph Green’
Avondale Nursery kreeg deze plant van Lynne Edwards die hem naar haar vader had genoemd. Deze plant heeft dubbele, donker rozepaarse bloemen, het hart is gevuld met lintvormige bloemblaadjes met groene puntjes. Heel mooi, kijk maar.
Hopelijk binnenkort in ons land verkrijgbaar. Hij is al wel gesignaleerd in het Sortimentsboekje van Joost van Schaik (NPGV Geranium Groep).

Geranium ‘La Veta Lace’
Botanische naam G. magniflorum. Polvormige, winterharde en groenblijvende plant met heel fijn blad dat lijkt op dat van G. incanum, en eveneens uit Zuid-Afrika komend. Bloeit in het voorjaar en zomer met een violetblauwe bloem. Zon tot halfschaduw, lemige, grinderige bodem.
Wij, (Redactie) hadden deze plant een paar jaar geleden in onze privétuin opgekweekt van zaden van de Seedlist van de Engelse Geraniumvereniging. Helaas zijn we de plant weer kwijt geraakt.
De plant is ook te vermeerderen via stekken van de uitlopers.

Geranium transversale ‘Foundling’
Roze bloem met donkerroze geveerde adering, kruising met G. x oxonianum. Doet sterk aan deze laatste denken. Het blad is glimmend. Is verkrijgbaar in Nederland bij verschillende kwekers.

Zie ook: Jan Neelen Vaste Planten, gespecialiseerd in tuingeraniums

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.