Najaarsmarkt in de Hortus Amsterdam

Genieten van de oogst

najaarsmarkt2014_bva_20140921s

Ook in 2016 is onze vereniging aanwezig op de Najaarsmarkt van de Hortus Botanicus in Amsterdam op 24 en 25 september; we bemannen op zaterdag 24 september ook weer een eigen stand, zoals bovenstaande foto aangeeft.

Barbara van Amelsfort van de Hortus aan het woord:
najaarsmarkt2015_bva-20150920 (23s)“Tussen de eeuwenoude collectie staan vele kraampjes met heerlijke producten van de oogst, zoals fruit en jam. Er zijn bijzondere bollen, zaden en planten te koop en er is een uitgebreide informatiemarkt met kramen van diverse plantenverenigingen. In de tuin worden rondleidingen gegeven en kinderen kunnen meedoen aan demonstraties vleesetende planten voeren. Kortom, een gezellig weekend voor jong en oud.”

“In de mooiste tuin van Amsterdam staan het gehele weekend diverse marktkramen. Deze markt is in de afgelopen jaren ontzettend gegroeid. Dit jaar zijn er maar liefst meer dan 20 verschillende kramen. Zo kunt u bollen en planten kopen van plantenkwekers De Keltenhof of P.C. Nijssen en er staan informatiekramen van vele bevriende plantenverenigingen. De Carnivora Werkgroep, Succulenta, de Oranjerie Kuipplantenvereniging en de Nederlandse Pelargonium & Geranium Vereniging staan u graag te woord met bijzonderheden over deze plantengroepen. Vleesetende planten aanraken mag ook, maar wel op eigen risico!”

najaarsmarkt2015_bva-20150920 (17s)“Uiteraard valt er ook veel te genieten van wat het land ons brengt. Op de markt kunt u proeven van honing, fruitconfituren en chutney’s van wilde planten. Portabella heeft vele soorten paddenstoelen en zwammen en u kunt fruit kopen van de oogst van Historische Tuin Aalsmeer.”

 

najaarsmarkt2014_bva_20140921 (1M)De Hortus is op zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Om 14.00 starten er rondleidingen door de tuin. Deelname hieraan is gratis. Bij de kraam van Carnivora worden op gezette tijden de vleesetende planten gevoerd!

Entree tot de Hortus is 8,50 voor volwassenen en 4,50 voor senioren en kinderen.
Adres: Plantage Middenlaan 2a, 1018 DD Amsterdam.

Hortus-folders

folder 1 (pdf)

 

folder 2 (pdf)


© foto’s: Hortus Amsterdam

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.