Najaarsmarkt Hortus Botanicus Amsterdam

HBA-2013-kraam-600x399
NPGV-voorzitter Dineke Brethouwer en Joek Jeronimus, NPGV-ledenadministrateur, bemensten onze stand op zondag – Foto: Dyoke van Assum

De Hortus Botanicus Amsterdam is de oudste hortus van Nederland. En in deze oude, kleine, maar dan ook zeer knusse hortus had onze vereniging op uitnodiging van de hortus een kraam om bezoekers van Amsterdam en omstreken te laten zien wie wij zijn en wat wij doen. Onze buren waren de Oranjerie Vereniging, IVN en The Chocolatemakers.

Dineke Brethouwer had nog prachtige Pelargonium cultivars voor de verkoop gevonden. Van Rein ten Klooster hadden we twee kratten met geraniums en erodiums. Annemarie Abbink en ik hadden wat geurende en opmerkelijk bloeiende pelargoniums uit onze eigen collectie meegenomen. Vooral de geurende pelargoniums trokken veel bekijks.

Pelargonium tomentosum (pepermuntgeur) is een aantrekkelijke plant met z’n grote zachte bladeren. P. odoratissimum doet het ook altijd goed en om de diversiteit goed te laten zien hadden we ook nog o.a. P. trifidum en P. sidoides. Ik had zelf van mijn erodiums in balkonbakken wat bloeiende takken meegenomen.

Wij hadden een uur de tijd om de kraam op te tuigen. We konden gebruik maken van twee dozen vol promotiemateriaal. Om 10 uur zag ik al een heleboel mensen bij de kassa wachten tot ze naar binnen mochten. Het was gezellig druk. Veel mensen kwamen voor de markt. Maar ook de toeristen die de tuin wilden bekijken, kwamen langs. Zij waren aangenaam verrast dat ze in de tuin tegen een kleine maar gezellige markt aanliepen. Op zondag stonden Dineke Brethouwer en Joek Jeronimus bij de stand. Ik heb ze ’s morgens nog even bezocht om wat spullen die ik voor de veiligheid mee naar huis had genomen af te geven.

 

copyrighted

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.