Het wordt genieten van de oogst

Najaarsmarkt_Hortus_1-e1408984591379

De Hortus Amsterdam organiseert op 20 en 21 september een Najaarsmarkt in de tuin. Tijdens deze markt kunt u proeven van heerlijkheden zoals chocola en jam. Er zijn bijzondere bollen, zaden en planten te koop en er is een uitgebreide informatiemarkt met kramen van diverse plantenverenigingen.

In de tuin worden rondleidingen gegeven en kinderen kunnen deelnemen aan de workshops ‘soep maken’ of meedoen aan demonstraties planten voeren. Kortom, een gezellig weekend voor jong en oud. ‘Het wordt genieten van de oogst’, aldus Barbara van Amelsfort van de Hortus.

Jong geleerd, oud gedaan?
Jong geleerd, oud gedaan?

In de mooiste tuin van Amsterdam staan het gehele weekend diverse marktkramen.  Zo kunt u bollen en planten kopen van plantenkwekers  De Keltenhof en P.C. Nijssen en er staan informatiekramen van vele bevriende plantenverenigingen. De Carnivora Werkgroep, Succulenta, de Oranjerie Kuipplantenvereniging, de Nederlandse Pelargonium & Geranium Vereniging en vele anderen staan u graag te woord met bijzonderheden over deze plantengroepen.  Vleesetende planten aanraken mag ook, maar wel op eigen risico!

Uiteraard valt er ook veel te genieten van wat het land ons brengt. Op de markt kunt u proeven van honing, fruitconfituren en chutney’s van wilde planten of van echte chocolade van de Chocolatemakers.  De Soepboer nodigt de jongste bezoekers uit om samen soep te maken van wilde planten.

Om 12.00 en 14.00 starten er rondleidingen door de tuin. Deelname hieraan is gratis.  De soepworkshops van de Soepboer starten de gehele dag door op verschillende tijden. Bij de kraam van Carnivora worden op gezette tijden de vleesetende planten gevoerd!

Zaterdag 20 en zondag 21 september 2014 van 10.00-17.00 uur

Toegangsprijzen:
volwassenen € 8,50
senioren en kinderen € 4,50

Meer informatie

foto’s: Hortus Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.