We hadden het graag anders gezien

Mededeling Websitebeheer:

laatste bewerking: 5 december 2014 @ 23:47

We vallen maar direct met de deur in huis: het ging vanavond om 19:00 uur toch nog een beetje mis met de nieuwe website. Geheel volgens plan ontwaakte de site om 18:54 uur uit zijn testslaap en kwam online; om 19:00 uur ‘stond’ de site, zoals we dan zeggen.

Als u kort na 19:00 uur de site hebt bezocht, zag u niet de aangekondigde bestuursmededeling maar wel een verminkt menu aan de rechter zijkant; natuurlijk had dat andersom moeten zijn. En enkele foto-onderschriften bleken te groot. In de grafische wereld spreekt men in zo’n geval over het bekende ‘zetduiveltje’.

Aanvankelijk vonden wij ons digitale duiveltje niet snel. Maar toen we hem omstreeks 21:17 uur te pakken hadden, bleek het noodzakelijk de website weer in de onderhoudsmodus te zetten om een en ander te repareren. Om het kort te houden: sinds 22:51 uur is de site weer online. Voor de digitale fijnproevers onder ons: de boosdoener bleek een WordPress caching plugin te zijn, die we vervangen hebben.

Wij betreuren de gang van zaken, hoewel er vooraf geen indicatie was dat er iets te gebeuren stond. Nadat vannacht de noodzakelijke softwarevervanging, systeemaanpassingen en het verhuizen van de oude site naar een nieuw adres succesvol verlopen waren, kon de nieuwe site uitgebreid online getest worden; er waren nog wat kleinigheden aan te passen, maar die waren rond 18:30 uur voltooid. Vol verwachting en goedgehumeurd telden we af… Het goede humeur is gebleven.

Een en ander betekent ook dat u – waarschijnlijk – pas vanaf 22:51 uur in een popup-venster de aangekondigde bestuursmededeling hebt kunnen lezen. Ook dat vinden wij uiterst vervelend.Overigens: de popup is definitief uit te schakelen; scroll hiervoor naar beneden en dan ziet u linksonder in de popup een aanklikbare link.

Met excuses voor het ongemak,
Ruud van der Veer, NPGV Sitebeheer