Geranium Taxonomic Information System

Voor u bekeken

Tijdens het surfen op het wereldwijde web kom je altijd wel iets tegen dat om één of andere reden de aandacht even vasthoudt. Zo ook met deze website: Geranium Taxonomic Information System.

De naam zegt eigenlijk al wat het is: een database met informatie over geraniums, hun namen en synoniemen. Het project is opgezet door Carlos Aedo, die het ook uitbouwt en beheert en het wordt gedeeltelijk door de Spaanse overheid gefinancierd.

Verwijzend naar een eerdere monograph (Knuth, 1912) zegt de auteur zelf over zijn doelstelling: “….. but no comprehensive taxonomic treatment is nowadays available”, om er even later aan toe te voegen dat zijn project allerminst volledig is (“still far from the ending”), maar wel de moeite waard om bepaalde delen al beschikbaar te stellen. Meer informatie vindt u onder de knoppen ‘Introduction’ en ‘Acknowledgements’ op de homepage van de site.
Behalve beschrijvingen en foto’s zijn er ook tekeningen van geraniums opgenomen (knop ‘Drawings’) en kunt u zoeken naar en via chromosomen-nummers.

Alleraardigst is de kleine collectie met postzegels, visitekaartjes, richtingborden en nog meer, allemaal voorzien van geranium-aanduidingen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *