Pelargonium ‘Fluffy’

Fluffy
© foto Toon van Aerle

Op zaterdag 10 september 2011 nam Toon van Aerle, contactpersoon NPGV-regio Noord-Brabant een opvallende Pelargonium mee naar de najaarsvergadering. Het was een zachtrose, halfdubbele gefranjerde exemplaar dat ieders aandacht trok.

Daar wilden we meer van weten en vroegen Toon naar het verhaal achter deze plant: “Ik heb deze Pelargonium enkele jaren geleden bij toeval gevonden op een kleine, enigszins verwaarloosde nursery in het zuiden van Engeland, in de buurt van Canterbury. We waren toen op de terugweg van een tuinenreis in Sussex naar de ferry.

courtesy Riverside Geraniums
courtesy Riverside Geraniums

Voor vrienden en liefhebbers heb ik diverse stekken gemaakt, omdat deze er om gevraagd hadden. Dit was achteraf mijn geluk, want ik was ‘Fluffy’ zelf inmiddels kwijtgeraakt. Tijdens een bezoek aan een kennis zag ik hem staan en heb er gelijk weer een stek van gevraagd.

Zodoende heb ik hem na een gemis van twee jaar weer in mijn bezit”.

En wat is de moraal van dit verhaal? Toon concludeert: “Zo zie je maar weer: op de gekste, soms verwaarloosde plaatsen, kun je soms toch nog interessante planten tegenkomen en is het dus de moeite waard om een stop te maken”.

 

copyrighted

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.