Pelargonium-expositie Jorn van Leeuwen

Frida en Karel Waasdorp (NPGV) tipte de redactie over het werk van zeven jonge schilders en tekenaars die van 15 juni t/m 21 september a.s. exposeren in het Van GoghHuis te Zundert. Over een van hen merkt Karel op: “De beoordeling van het werk van één van de schilders, Jorn van Leeuwen, die een impressie van een ‘geranium’ had geschilderd, deed ons glimlachen.”

jvlDe schilder spreek consequent van geraniums, maar de kenner ziet direct dat het om pelargoniums gaat. Niettemin levert Jorn van Leeuwen opvallend werk af: vooral het wortelstelsel van de plant komt aan bod.

In 2013 won Van Leeuwen de Koninklijke Prijs voor de Schilderkunst.

Een reactie op “Pelargonium-expositie Jorn van Leeuwen

  1. De webredactie ontving een reactie van Jorn van Leeuwen, die we hier integraal overnemen:

    Hartelijk dank voor uw bericht en de links. Leuk om te zien dat mijn werk besproken wordt op een pelargonium site.

    Uiteraard weet ik dat ik de pelargonium schilder, omdat deze in de volksmond meestal geranium wordt genoemd , noem ik mijn geschilderde versies ook zo. mijn doel is niet het exact naschilderen van een plant, in dit geval de pelargonium, ik geef hier mijn eigen draai aan. Het blijft tenslotte een schilderij.

    iHartelijke groet,

    Jorn van Leeuwen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.